May 24, 2013

MY WEEKLY:routin mingguanku



Assalamualaikum.. Haa..ini entri permulaan saya..macam tajuk diatas itu lah ye..'ham2'..dalam seminggu,inilah keja kmi
                    
APA NI!?..cer teke..cer teke.*rasa2 dia ni waya kut..tetiba je suh teka..*
  
ha.. ni la tempt joging n tempat buang stress  jgk tau   . la..la..la



ni la tamn jubli perak..tempat beriadah seisi keluarga..tahu tk kat mna?..kat ats tanahlahuhhuhu
"lempang kang"..ok2 kat sini bleh buat macam2 aktiviti untuk menyihatkn badan.. salah satunya..
memperkenalkan.....jeng....jeng
ini plak adik  kesayangan kakak2 n abg2 dia


guna kemera cap aym je










haa..ni lah tip nak jaga kesihatan tau..owg kata.".bukan kami kata na"..joging ni
sebab nak kuruskan badan

no!! no!! no!!..
badan saya ni memang sejak dari azali lagi dah kurus pon.."bilala nak nek badan dahku ni..makan macam2 dah.. tolak batu,kayu n sewaktu dengannya.. tak pon nek2"

sebenornya buat aktiviti ni utk.. kcihatn jantung,kecihatn kulit..haaa..cakap pasal kulit..bagus utk hilangkan jerawat jugk tau(pengalamn sendiri tau) tak caya cubalah..

Anda buat.. anda dapat..Betul tak Ustazah Nor Bahiyah?..hee.

.pas 2 untuk buang stress yang menampal( macam gunung berapi yang tak meletup2 lagi) di sanubari kitakn?..itulah yang nak marahla..nak membeballa..nak sedihlah..alahh yang segala- gala nak tu laa..

tak semestinya kita di'wajibkan' lari..bleh berjalan..menari pun bleh..segala-galanya blehla..hendak seribu daya..kalau tak mau tak yahlah *apa punya pantun daaa*
 
(saya ni pun bukannya berlari sangat)..MENARI pun ada jugak saya buat tau..
yang ni lah part yang paling i'am loveing it ..
dekat umah pun jadi keja swg2huu..la..huu..


 dekat situ pun ada tempat 'urut kaki' tau..nak yang tajam ke?.. nak yang tak tajam pun ada..saya buat dua-dua..heee..nak kata brutella 2..





OK..dah habis kat tempat ni

nak buh gak gambar tuuu..(guna hampon cap ayam je)


meh kita tuju tempt len plk noo..dengan pakai baju joging.. terus p hospital nak ambil ubat untuk ibu tersayang..ni kna ambil tiap2 bulan jgkla..

punyala ramai rakyat jelata..terpaksala berdiri..dekat sejam jugakla..sementara tu hubby p jmpk clien..

"haiii..la cik2..abg2 farmasi bleh tlong cepat tak..perutku dah bernyanyi lgu Dato Siti ni..tenaga pun dah hilang ni..kang menirap atas lantai ni..kena bawak p makan 'rambutan' plk..hiii"

Ok..Akhirnya dapat jgk ubt tu.".dah tentu..tentunya dptkn..apa daa"
pas tu apa lgi trus p makanla..kat restoran kesukaan ceq tu..



ni nasi goreng riverlen






DAN jejari ikan..Alhmdullilh kenyang sudahhh..lepas makan.. jalan2 sat..nak bagi makanan tu..pergi ke tempat yg tertentu n balik umh...

INGAT tau jangan nak kurus je..tak kirala kita kurus ke..berisi ke..bukan berisi atas 'buatan' owg tau.ni untuk owg yang dah kawin je..
owg tak kawin

no!! no!! no!!..heee

yang penting jaga kecihatan elok2.
.jangan sampai..MAHA PENCIPTA ambil balik HAKNYA..kan dah terlambat..Semoga kita dikurniakan kecihatan yang baik AMIN..

                                      Babye..Tataaa..Tituuuuu


5 comments:

  1. hmm...zara umo bape ye? siyes ingt baye2 miLa.. b4 ni panggil zara je..sori..hehe..

    ha..lagi 1..dah kahwin ye?? oh..my goshhhh! x cayeeee.....hehe

    ReplyDelete
  2. tak pe lah sayang..tk kcah pn..=)

    ReplyDelete
  3. lepas exercise, mkan.. ternak lemak balik la ni ye..? hihi..

    ReplyDelete
  4. rajinnye g joging..dah kawen maintain kurus mmg untung..rindu zaman kekurusan fiza dlu..huhu

    ReplyDelete

TrImA kacih sBb sUdI BaCa and tiNgGalKn komEn2 yANG CoMel2..

PaSu BuNga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...