June 17, 2013

TIps JoM iKut cAra nabi Muhammad s.a.w mErAwaT jErAWaT!!

Assalammualaikm



Hola!!..hebatkan Rusul kita..^_^..hanya dgn ayat2 suci ..kita bleh selasaikan bermacam2 penyakit
cuma yakin dan berdoa..insyAllah berjaya..


Ibn As-Sunni menyebut dalam bukunya riwayat daripada sebahagian isteri Nabi s.a.w yang menceritakan,

“Rasulullah s.a.w pernah menemuiku, ketika itu di jariku tumbuh seperti jerawat. Baginda s.a.w bertanya, “Engkau mempunyai minyak wangi zarirah?”. Aku menjawab, “ada”. Baginda berkata, “Bubuhkanlah pada jerawatmu itu lalu ucapkanlah doa:

“Allahumma musa-ghiral kabiir wa mukabbiras saghiir, sa-gghir maabi”
Ertinya: Allah Yang Mengecilkan Yang Besar dan Yang Membesarkan Yang Kecil, kecilkanlah jerawatku ini

Dikeluarkan oleh al-Hakim dan beliau berkata “Sanadnya sahih namun ia tidak dikeluarkan oleh al-Bukhari dan Muslim dan dikuatkan oleh az-Zahabi
Tapi tak munkin kta dapat cri minyak wangi zarirahkn..cara saya.. ambil mana2 product perawatn..klik cni product tu..baca ayat sprti diatas smbil apply 'cakap owgputih sat' dekat kita punya jerawat..insyaALLAH bleh smbuh.. yang penting kita yakin dn iklas..

 INI cara saya merawat hencik j bersama product ye..adik2 manis.....(^_^)
Di bawah ni saya sertakn bahasa  arab..
 

اَللهُمَّ مُصَغَرَ الْكَبِيرِ وَمُكَبِّرَ الصَّغِيرِ صَغِّرْ مَابِى
Ya Allah , Tuhan yang mengecilkan yang besar dan membesarkan yang kecil
kecilkanlah apa yang tumbuh pada badanku.





p/s:selama ni kita tak tahu..banyk ayat2 suci al-quaran..bleh menjadi amalan harian kta..
      Syukur Alhmdullilah.. Ya ALLAH krna melahirkan ku sebagai umatMU yang beragama islam..=)

  
     
yang kurang tu datang dari saya..wassalam

Babye..Tataa..Tituuu


selamat mencuba adik2 manisss..

35 comments:

  1. yang penting yakin.. nice info..=)

    ReplyDelete
  2. Hafiza AizZawa
    betul tu fiza..time kcih jenguk2 blog zara..=)

    ReplyDelete
  3. salam kenal..

    ALHAMDULILAH.. since masa remaja janrang2 sangat dpt jerawat.. kalau ada pun takat seketui..

    ReplyDelete
  4. Azian Elias
    salam kenaln..zara ni bila makan tk pantang n waktu2 tertntu mulala kluar mcm2 kt muka..>_<..time kcih ye kak jenguk ke blog ni..=)

    ReplyDelete
  5. singgah sini balik+done follow u back dearr :)

    ReplyDelete
  6. ifah dafila
    trima kcih ifah..=)

    ReplyDelete
  7. nice sharing
    yumida baru tahu ade doa utk jerawat nih
    blh la syorkan pd rakan2
    follow sini jugak

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum adik comel.. terima kasih sudi follow akak.. akak follow sini balik, #38..

    ReplyDelete
  9. Yumida Huda
    ada syang..=)
    terima kcih yumida..=)

    ReplyDelete
  10. Mizz Aiza
    sama2 akak..=)
    time kcih ye akak
    singgah ke blog zara =)

    ReplyDelete
  11. yakin Allah akn mbntu..insyaAllah :)

    ReplyDelete
  12. AiSyA LiEzA
    Yee..betul 2 aisya..apa2 pn kita kna yakin..=)
    time kcih singgah ke blog zara..=)

    ReplyDelete
  13. info yang berguna, nice sharing zara

    ReplyDelete
  14. Hai..
    Salam kenal.. =)

    Jangan lupa follow sy balik ye..
    Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
    Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
    Nak tempah KRAF FELT pn blh..
    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

    ReplyDelete
  15. zara dah singgah balas dn dh follow
    serta like page sis..time kcih follow blog zara..=)




    ReplyDelete
  16. hai siti zahara! thanks 4 sharing. ;)

    ReplyDelete
  17. Aida Azryn
    Hai aida..=)..sama2..=)

    ReplyDelete
  18. tq share ilmu yang sangat berguna :))

    ReplyDelete
  19. waaaa...tq kak zara share info ni..siyes tak pernah tawu pun pasal ayat ni..masih banyak lagi ilmu DIA yang kita tak dalami :(

    ReplyDelete
  20. miLa saim
    Sama2 adik sayang..=)Betul tu mila..banyak yg kita kna belajar ..lgi menganjak usia lgi nk tmbah ilmu..tak sia2 guna ilmu yang ALLAH beri..alhmdullilh

    ReplyDelete
  21. info yang bagus. :)
    btw done follow.
    follow back :)
    blackisswhite.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. syuk shusuke
    thnx follow saya..=)
    ok..saya follow blik..:)

    ReplyDelete
  23. terima kasih awak sebab berkongsi :)

    ReplyDelete
  24. boni kacak
    sama b.k..=)
    time kcih jeguk2 di cni..=)

    ReplyDelete
  25. wah. info menarik. nak amal lah doa nii. Hii^^

    ReplyDelete
  26. syifa
    amal tau..kita sama2 dpt manfaatnya..=)
    trima kcih jnguk ke cni..=)

    ReplyDelete
  27. BUNDA a.k.a KN
    salam ukwah bunda..=)

    ReplyDelete
  28. assalam,

    info yg sangat bermanfaat..

    ReplyDelete
  29. BUNDA a.k.a KN
    :).. trima kcih bunda melawat di cni..:)

    ReplyDelete

TrImA kacih sBb sUdI BaCa and tiNgGalKn komEn2 yANG CoMel2..

PaSu BuNga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...