September 10, 2013

Raya ke-8 episod pertama

Assalammualaikum..
cemuaaa..entry kali ni pasai
qaya lagi(raya ke 8)..hahaha(gelak jahat)
...lamanyakn..
tak patut..tak patut..
zara sibuk sgt lepas raya..klu ada masa zara cuma
jalan2 kat blog
cayang2 semua je..klu nak buat entry baru ni lambatla cikit
sowieee..yee..mesti wak..wak..cemua boring
asal dtg blog titew tak up date entry lagi..huhuhu..


 Entry ni gi jalan2 kt balik pulau still penang lgila
Episod pertama ni tentang taman rama-rama..(PENANG BUTTERFLY FARM)
jom layan dan biarlah gmbar berkata2..
haruslah letak mukatomel dahku..=p

dalam kapal  angkasa untuk menyeberang nun di seberang..



sampai penang..snap jap dlm kate..
nak buat bukti..huhuhu
 


Dihadapan butterfly farm
haruslah bergambar..tak gitu..=p







 snap curi2..wokey jgk..kn?kn?..=p

 adik ckap"muka bangga rama2 singgah kat titew"huhuhu



 ni pun snap curi2 gak..






 FAKTA MENARIK TENTANG "BUTTERFLY"

 tinggal sarungnya sahaja..

 cantikkk..warna mcm emas2..>_<

umah untuk pembiakn..banyak Oooo..O_o

menghisap madu..tpi madu buatan..
habis madu sepah di buang..ciannn bunga tu..hehehe




 CERITA PERIUK KERA




tahu tak titew tngok pe tu?haaa..





 nii dia..kura2 buaya kut..besarrrrr..tpi kna tngok
betul2 mng nampak macam batu..senyap je..geli pun ada..hihihi













smbang apala tu..sampai muncung2 mulut..^_^

 ikan ni pun beso2..makanan apala yg depa bagi
sampai cam tu sekali


 suasana yg mendamaikan..
ok..selesai kat luar..
kita p bahagian dalm plk nohh..






 takperasan plk ada mamatmat salleh kt belakang klu tak..
hehehe..gatai nohh!!..ni yang nak kena cubit mnja tu..hehehe
tak  da makno nya ceq nak 'kegatalan' ngan mamat tu..
nanti jdi cam itik ngan ayam..sepatah ayat pun tak tau..huhuhu



' kekusyukkan'


 katak yg unik..


 ungas macam muka orang senyum


 mula2 zara tak perasan..tngok betul2 baru tahu ada belalang
sebijik macam daun..


 ulat gonggok..yg ni bukan ulat gonggok biasa..
biasa punya kecik2..tpi ni besarrr..wokey..mng geli- geleman

scopions

ok siap tngok yg hidup
kita beralih binatang2 yg di awet











gambar di bawah ni..
sungguh menakjubkn..
SubhanaAllah..inilah ciptaanNYA..

mng terpegun tngok..
 sebijik macam daun..

 yg ni plk macam daun kering


 yang ni plk mcm dahan yang mati


  yang ni klu tak perasan mcm buluh kn..mng nmpak sebijik mcm kayu buluh


ini saja2 cop2

 ok dah nak klur dah tentu kna snap2 dulukn..huhuhu
lepas tu..kita semua nak pergi pantai plk
itu episod yg akan datang..
tak taula nak tulis bila plk..
klu terlambat tu pham2 je lah kn..hehehe

40 comments:

  1. Akak dh lama tak p taman rama2 nie..byk dh berubah yer..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berubah kut kak..zara baru je jejak kaki kt taman rama2 ni..hehehe

      Delete
  2. bestnya zara.. tapi 1 perkara dari kecik terbawak sampai dah nak jadi wife orang ni, kita takut ngan rama2 + geliiii.. tapi tinggin nak pergi taman rama2 tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..cantikla mimie rama2..prgila hanymoon ni..tmn rama2..takpe2 ada..cik hbkn..=D

      Delete
  3. seronoknya mama tengok zara, kecil je orangnya, mama pernah pergi taman ni dulu, tapi dah 20 tahun lepas... hihihihi......

    rama-rama dulu pun dah mati agaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama tak mau..melancong dah lgi ke?..a'ah dah mati latu..ni jenerasi baru plk kut..huhuhu..
      nak badan beso sikit mama..hehehe

      Delete
  4. wah..seronoknya...selalu je kerja..xda masa utk diri sendiri..haish -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti ada masa..ambil la cuti jln2..cian badan tu..kje je..hehehe..InsyaAllah bolehla tu nanti gi jln2 ..=D

      Delete
  5. rama - rama yg mcm2 warna ... mmg cantik !

    ReplyDelete
  6. gojesnya akak kita sorang ni....syok JM layan gambar2 akak dkt taman rerama ni..hehe =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM nanti pergla lawat2 kt tmn rama2 mng seronoklah..hehehe

      Delete
  7. last pegi ms darjah 6 kot..lame x jejak kaki kt sn wlpun kg atuk fiza kt balik pulau..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. p la fiza..sekarang ni munkin dah byk berubah kut..=D

      Delete
    2. in sya allah.. mmg hajat nk pegi.. lgpun dah lame x jejak kaki kt sn..

      Delete
  8. he3 byk gmbar..bestnya jenjalan =) tp xkn 4 orang je???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..a'ah faiz..semua family ada hal sikit..nampknya kmi kna pergi 4 owg je lah..=D

      Delete
    2. berempat pn best gak kn kak =)

      Delete
  9. bestnya jalan-jalan.. akak tak pernah lagi pergi taman rama-rama ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak.cubala mai kat kedah ni ye..hehehe

      Delete
  10. cantik tudung zara tu
    beznye jenjalan bersama yg tersayang
    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kcih yumida..sesekali kluar jejln..asyik kje je kn..hehehe

      Delete
  11. waaaa.. siap ada episod. hehe.. seronok dpt kuar ngn famly.. ")

    ReplyDelete
  12. Lawanyaa gambar2 ni... semuanya ceria2 belaka...

    ReplyDelete
  13. fakta pasal nama butter-fly tu sangat menarik..1st time dengar..huhu :P

    ReplyDelete
  14. tak abis lagi zara ceriter raya yer...byknyer gambar, seronok jln2 yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..blum lgi bunda..maklumla..cibuk cikit..hehehe..=D

      Delete
  15. wah seronoknya berjalan sambil berhari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..time ni je la nak jln2pun..hehehe

      Delete
  16. bestnya jalan2 ,semua gambar cantik2 :)

    ReplyDelete
  17. wah, rupenya akak kecil . hehe. gambar semua best! 5 star !

    ReplyDelete
  18. wahhhh..ramarama la...sy suka! like like like!

    ReplyDelete
  19. Sukanya saya kalau dapat ke sini. Bilahlah boleh ke sini ya.

    ReplyDelete
  20. oh bestnya berjalan di taman rama-rama. lagi2 bila rama2 singgah kat kite kan? BTW u'r so cute lah zara..:)

    ReplyDelete

TrImA kacih sBb sUdI BaCa and tiNgGalKn komEn2 yANG CoMel2..

PaSu BuNga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...