August 01, 2013

Bedak Asas Terbaikkk!!!

Assalammualaikum..
~Hola~cayang2 semua


hon!! hon!!..tumpang lalu!! tumpang lalu!!...huhuhu

dah nak dkt raya kn mesti nak santik2kn
tmbah2 wanita!!.. "ceh nyanyi mcm band projek pistol( wanita yg berada di seluruh dunia)
zara nak kongsi2 bedak asas yg terbaik 
yg pernah zara jumpa..

 REVLON colorstay 24hrs

kebaikan
~ tahan lama
~mng cover habis apa2 makluk yg melekat kt muka
~terasa ringan je kt muka bila apply(mng tak berat langsung)
~ada pelindung spf6

kekurangan
~mulut dia terngaga byk je cecair yg nak kluar  
 
tngok mulut dia..^^
  kena cuci muka betul2 guna pencuci khas untuk mekap
bukan pencuci je tau..

sifat foundation ni  agak pekatla.
.sbb tu  bleh dibuat sebagai concealer
untuk cover parut atau jerawat kira2.. 3 in 1 la.. 


 
sebenarnya zara baru pakai 2 kali
 sbbnya sayang nak pakai.. huhuhu
tpi kna pakai klu tak exp date lagi sayangkn..
kedua malas nak tanggalkn dgn pencuci khas waktu beruduk
ketiga klu buat date ngan cinta hati 'berdua' baru nak lawa2 gila..heee..

gambar ni prgi fair..saje nak test berapa lama bleh tahan dan tak berminyak
dri pagi kiteowg  kluar smpai ptg mng terbaik!!!
(sib beqla abc)
cik zahirah paksa ambil gambar
ceq pun paksa cik zahirah jugk^^


Fungsi bedak Asas
  • rata warna kulit
  • melindungi ada spf
  • menutup kekurangan diwajah
kekawan pakai bedak asas apa ye nk raya ni..^_^

26 comments:

  1. he3 prmpuan xpelh =) kalau sy lgsung xthu bnda2 cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe2 lki pkai bedok sejuk pn dah come..heee..=D

      Delete
  2. leceh btul jd pompuan. bnyk benda kene beli.. hehe.. kalo laki gune bedak je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9 nafsu..hee..lki satu je..pakai bedak sojuk pon dah come lote..heee..-D

      Delete
  3. oh nampak best...tp kulit akak ni xleh la pkai ni, berlumba2 je kang jerawat naik... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe akak..kulit zara pun sebenarnya sensitif jgk tpi..pkai ni cm ok je..cma kna cuci betul2 je kak..=D

      Delete
  4. haihhh akak sampai arini tak lulus-lulus lagi nak guna bedak asas camni hehe. Tak tahulah naper... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zara ni pun tak la pandaii. sgt kak..belajar dri encik google je..tu pun masih belajar lgi..heee..=D

      Delete
  5. saya pun suka foundation revlon ni,sampai sekarang tak tukar-tukar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kesnya zara tercari2 jgk faundation apa yg sesuai..pastu google cam rmai owg kta bagus..zara try mng ok..hee..=D

      Delete
  6. x pernah pakai revlon.. fiza skrg pakai maybeline jer..mg sesuai ngn kulit..cantik2 pun tuk laki sendri aper slhnye kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu ada jgk zara pakai mybellin tu..ok la jgk..tpi zara suka pkai foundation ni lagi..hee..betul tu fiza untk owg tersayang gk..=D

      Delete
  7. amboi.. glamer lah pn zara kita di hari raya nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..biasa je mama..tu pun klu rajin..hee..=D

      Delete
  8. wanita dan bedak asas memang tak dapat dipisahkan. hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..santik2 untuk untuk si jantung hati jugk..huhuhu..=p

      Delete
  9. comel hasilnya.. akak pakai safi rania je..

    ReplyDelete
  10. salam zara...wah! btula...bgui bedak asas revlon tu...huhu~ hm...serba salah krole nak kata ni tp harap zara tak amik hati ye...nak bg cadangan skit..penambahbaikan utk blog wak ni...krole rasa baik widget daun melayang2 kat tepi tu zara buang...widget tu berat sebenarnya~ tp ni cadangan je ye zara...kalo zara suka...tak ada hal pnya~

    ReplyDelete
  11. so far i pakai octard foundation. andd okay jugak =D

    ReplyDelete
  12. hehe, nice entry kak..tapi JM mmg tak pakai bedak asas...x pandai...hee..x pernah cuba walau sekali.. =') jeles tgok akak..haha

    ReplyDelete
  13. Amboi, bukan main lagi dia ya. Tak apalah, sellaunya orang perempuan ni suka menjaga penampilan diri.

    ReplyDelete
  14. Ramai juga yang cakap foundation Revlon ni best! Yes, nanti nak beli jugak. Mahal tak Zara?? Botol dia besar mana tu?

    ReplyDelete
  15. hehehe... sy pakai bedak baby je..heee~ =)

    ReplyDelete

TrImA kacih sBb sUdI BaCa and tiNgGalKn komEn2 yANG CoMel2..

PaSu BuNga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...