Assalammualaikum
~Hola~cayang2 semua..
macam mna ok tak hari ini?
haa..wokeyy....Alhamdullilh..
kemarin zara buat ikn keli bakar..
sapa suka..angkt tangan..
ada jugk yg tak suka kn?kn?
nak basuh ikn keli ni kena betul2 klu tak berbau..mmng kompom tak lalu
zara suka basuh ngan cuka..limau perut
pastu tepung..rendam sat..lepas tu baru basuh..barula tak berbau
dan lendir2nya pun akan turut keluaq..
dah selesai basuh dan letak garam kunyit
letak daun pisang dan daun kunyit..daun kunyit tu bila bakar berbau daun kunyitla kn..wangii..heee
Bila dh selesai bakar(guna dapur gas je) ni la rupanya
cicah air asam plk..sedapppp!!..
klu tak caya cubalah..tiru macam sayaa..cewahh!!..=D
p/s hari ni tak taula nak masak apa..rsa2 nak buat puding koktel kut..hee..=D
kak zara!! fevret mila ni!! waaa..sedap nye...nasib baik baca entry ni pagi2..kalau tengah ari mau perut ni bunyi2..hehe
ReplyDeletehee..kita gengla ni..mmng fav..klu buat gulai mmngla sgt2 suka..=D
Deletefuhhhhhh mau terbakar tengok gambar. hahahhahahaha :D
Deletehee..sabo2..=D
Deleteyeahh..geng ikan keli..buke td baru mkn..hehe..tp org kate ikan keli ni kolestrol tnggi? hmm..yeke?
DeleteKancil ndak boleh makan ikan keli nie...entah mengapa...tapi ndak masuk ke dalam mulut...tapi melihat orang lain makan memang sedap...cuma Kancil nie je tak dapat makan,.,huhuhu
ReplyDeleteTula setengah owg..dia mng tak makan pun..=D
Deletesebab Kancil orang laut...hehehe
Deleteakak tak makan ikan keli.. hehe.. ikan air tawar yang akak makan ikan tilapia merah je.. tapi kalau dah dibuat pekasam dan goreng garing2, akak makan je ikan air tawar seperti lampam atau sepat kecuali keli.. hehe.. pelik betul akak ni..
ReplyDeleteWah!! akak sebut pekasam..sedapnya..heee..=D
Deletekalu ada lauk ni ...tak pandang dah lauk lain...makan pulak dengan ulam2 dan nasi panas...
ReplyDeletemak mertua lalu pun tak sedar...hehe :)
betul tu bunda..mak mentua lalu pn tak nampak..hee..=D
Deletekeli goreng la akak , baru sedaap menjilat jari :D
ReplyDeletekak zara tak suka sgt goreng2 ni..tpi klu goreng letak cabai sedappp!!..hee..=D
Deleteikan keli feveret saya tu!!! wah!! terbaik. mohon post kan ke rumah saya ye. hahaha
ReplyDeletebleh2 bgi alamatnya huhuhu..=b
Delete..ikan keli paberet pcl nih., bakar , gulai masak cabai ka..memang pcl suka...wuhh pepagi lg dah terliur nih.
ReplyDeleteTula buat gulai..fuuu..sedap..=D
Deletehihi, mama serius tak pernah makan keli bakar tau. mama cuma makan keli goreng ataupun masak lemak cekur tu... itu je.. hihi
ReplyDeleteCubala mama sedappp..=D
DeleteSedapp
ReplyDeletehee..=D
DeleteSelepas makan keli bakar di rumah mak menakan (saudara) terus saya terpikat nak makan lagi.
ReplyDeletehee..cikgu pun suka ye..=D
Deletesaya tak pandai ikan keli ni hehehehe
ReplyDeletememang setengah owg tak berapa nak minat..=D
Deletejrang2 jer mkn tapi best..
ReplyDeleteOklakn..klu mkn tiap2 hri naik muak plk..hee..=D
Deletefuhh. memang mencabar betol bace entry nih taem taem puasa nih. ho3
ReplyDeleteHee..sabo je lah..ni pun bleh jadi sumber untuk menu berbuka jgk ni..hiii..=D
DeleteHEE..mmng tak makn ke..phm2..=D
ReplyDeletesuami fiza suke ikan keli nie..tp fiza x ly ngk ikan keli..huhu..klu nk mkn kne beli kt kedai..
ReplyDeleteDah hb fiza swg je yg makan ..lebih baik bli kn..=D
Deletemak aih..telan a.liuq jap tgok =) fav sy neh...tergoda tol..
ReplyDeletehee..sabaq2..huhuhu..=D
Deleteikan keli bakar memang sedap gila,baru makan semalam.nyam~nyam~ :D
ReplyDeleteSedapkn..hee..=D
DeleteOooooooo...macam tu rupenyer..ingat pakai clorox :P thank you zara buat sye ase nak masak ikan keli bakar senang jer =)
ReplyDeleteklu pakai clorox lagi putih berseri..hee..=b..mmng senang sgt5..=D
Deleteterbaekkk.. hehe
ReplyDelete=D
Deleteheheheh...sy antara orang yg x lalu nak makan ikan keli neh...adelah sebabnye...hehehehe...x leh nak komen lelebih...hehehehe...
ReplyDeletemmng setengah owg tak berapa nak suka ..=D..paham2..hee
DeleteJM x pernah lagi rasa ikan keli..sedap ke? hehe
ReplyDeletenak tanya le.. kalau zara siang ikan keli..buang tak taik telinga dia?
ReplyDeleteIkan keli bakar cicah air asam. Pehh memang terangkat! Hihi~
ReplyDelete