October 03, 2013

30DaysMalaysianBeautyChallenge

Assalammualaikm
30daysMalaysianBeautyChallenge
for instagram 

Day 2 : Foundation

BEDAK ASAS 


BEDAK ASAS
yg garis2 dlm bulatan tu garisan tangan tau..bukan wajah..klu wajahlah dah macm nenek2 plk..kih!!kih!!

  
 BEDAK ASAS

zara ada 4 jenis foundation
~Alaisya bb cream
~Elianto bb cream 
~pixy stick             
~revlon colorstay   

 Antara banyak2 foundation ni zara lebih suka 2 jenis je..pixy dan revlon
pixy ni kalau mekap biasa ok nampak nutral..ringan dan warna dia macam kekuningan sikit
sesuiilah ngan kulit zara yg tone kuning2 gituuu

Revlon plk untuk hari2 istimewa..kluar ngan cinta hati..hehehe
mng best foundation ni..tahan lama ..mng syoklah!!

zara pernah buat review tentang foundation Revlon ni..jemput baca noh!!..cewaahhh!!

http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/08/bedak-asas-terbaikkk.html

39 comments:

  1. salam admin.utk satu produk revlon tu mahal tak heee..saya kalau pakai sure muka cepat2 peluh uhuhu...ayuh jemputlah ke blog saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..harganya bleh tahan jgkla mahalnya..tpi mng berbaloi..zara punya ni pun masih banyak lagi..tak terpakai2 pun hehehe

      Delete
  2. sally dah lama tak pakai mekap -___-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali je pakai..nutral pun ok lah sally..sally pun comel lah..^_^

      Delete
  3. saya pakai BB Cream Etude house tp kalau bedak tu mmg pakai revlon sbb serasi dgn kulit muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin gak pakai bb cream etude house tpi kna tunggu diskaun dulu..hehehe

      Delete
  4. TB xpndai make up2 ni..simple je

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple pun ok gak tb..comel je..^_^..ni cuma asas je..sesekali nak melaram..hehehe

      Delete
  5. sy tempek bedak badan je kat muka hahahaha malas nak mekap+ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok gak tu cik itah..asal tak mmberi kesan cik j singgah udahkn?kn?..hehehe

      Delete
  6. Zara review produk :) Kak Ros tak ada pakai pun .. hihi

    ReplyDelete
  7. owh! zara ada bisnes yer?..good luck..

    ReplyDelete
  8. byk jugak make up zara.. yang penting kita cantik2 pun tuk en. hubby tersayang kn... >_<

    ReplyDelete
  9. muka akak ni sesuai ngan BB cream je. kalau pakai bedak. mau tompok tompok. mahal tak si elianto tu? tak pernah guna pun.

    ReplyDelete
  10. elianto tu berapa harga nya?biasa tgk ja tp tak pernah membelinya..

    ReplyDelete
  11. wow...revlon tuuuuuuu
    mahai giler
    yumida pakai silky girls je..hikhik

    ReplyDelete
  12. lama dah xpakai mekap..tah ingat tah idak

    ReplyDelete
  13. sampai 4 gitu . saya ada satu jer . tu pun jarang guna ... heheheee

    ReplyDelete
  14. saya pun suka foundation revlon..:)

    ReplyDelete
  15. datang melemparkan senyuman je

    ReplyDelete
  16. mun xpernah lagi cuba semua tu..

    ReplyDelete
  17. makin tantek lah kawan kita ni.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama pun apa kurangnya cantiklah.^^

      Delete
  18. akak zara dah niaga brg pencuci muka ke ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah adikku cayang..ni segmen dlm intergram..kak zara masuk..^^

      Delete
  19. hehehe....masha pakai temulawak je....hihi...memg dah serasi pakai tu...pernah verangan tukar lain...alih2,setempek jerawat batu keluaq...kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu zara pakai gak temulawak ni..mng best..tpi skrg dah imunkut..mng akan kluar jerawat klu pakainye..hehehe

      Delete
  20. kita tak pakai makeup-2 ni..dulu ada pkai bb cream garnier, tu pon free gift join watson..hihi

    ReplyDelete
  21. Salam Zara.. Kak Erin pernah guna Alaisya.. Tapi tak sesuai sangat.. sekarang just guna Safi Rania Gold je.. :-)

    ReplyDelete
  22. datang sini balas kunjungan.. :)

    ReplyDelete
  23. rajin betul pakai benda2 camni.. hehe

    ReplyDelete
  24. singgah melawat sis!!!!salam aidiladha!!!

    ReplyDelete
  25. my sis pkau bb krim tu ..cantik gak huhu

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum ZARA. Untuk product Alaisyah, di Indonesia belum tersedia. sungguh sayang. sementara Revlon dan pixy yang ada. Apakah harus memakai 4 product tersebut untuk mencapai hasil yang maksimal?

    ReplyDelete

TrImA kacih sBb sUdI BaCa and tiNgGalKn komEn2 yANG CoMel2..

PaSu BuNga!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...